Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Fertilitet

Fertilitet - evnen til å bli gravid

Fertilitet refererer til evnen til å bli gravid og få barn. Mens mange par opplever å bli gravide uten problemer, møter en betydelig andel utfordringer med å oppnå graviditet. Her gir vi en oversikt over årsakene til problemer med å bli gravid, risikofaktorer, diagnostisering, egenbehandling og medisinsk behandling.

Les merLesetid: 5 minutter
Hud

Bivirkninger ved behandling med retinoider

Retinoider (som f.eks retinol, vitamin A-syre og adapalen) er ganske kraftige ingredienser som er kjent for sine mange fordeler, inkludert behandling av akne og reduksjon av fine linjer. Men de kan også føre til bivirkninger som irritasjon, tørrhet og flassing. Her har vi samlet noen tips for å redusere bivirkninger og få mest mulig ut av din retinoidbehandling.

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

En guide til å kombinere aktive ingredienser

Når du har fått en reseptbelagt behandling av legen, kan det være utfordrende å navigere i jungelen av aktive ingredienser og vite hva som kan kombineres med behandlingen du har fått. Her gir vi en oversikt over anbefalte kombinasjoner og hvilke ingredienser du bør unngå for å sikre optimal effekt av behandlingen.

Les merLesetid: 6 minutter
Hud

Aknebehandling og sol

Akne er svært vanlig, og påvirker millioner av mennesker over hele verden. Mens sollys kan gi inntrykk av at huden blir bedre, er det viktig å være forsiktig med soleksponering når du behandler akne. Mangel på solbeskyttelse kan føre til ytterligere irritasjon, pigmentering og tidlig aldring av huden. Her er noen tips til deg som planlegger behandling mot akne på sommerhalvåret.


Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Hva er lipødem?

Lipødem er en sykdom som oftest rammer kvinner og karakteriseres med en stor fettansamling rundt hofteparti, lår og legger. Noen er også plaget i armene og fettansamlingen er ofte smertefull. I motsetning til generell overvekt er fettfordelingen ved lipødem veldig ujevn, kvinner har ofte et bredt hofteparti og en slankere overkropp.

Les merLesetid: 2 minutter
Seksualhelse

Hva er hormonet AMH?

Kvinner blir født med et gitt antall egganlegg, og dette antallet avtar gradvis gjennom hele livet. Når kvinner når puberteten, begynner noen av eggene å modne og bli frigjort hver menstruasjonssyklus. Med tiden blir antallet og kvaliteten på eggene redusert, og dette er en naturlig del av aldringsprosessen. AMH er et hormon som kan estimere ditt “egglager”.

Les merLesetid: 2 minutter
Seksualhelse

Mensensmerter

Hvor sterke mensensmerter hver enkelt kvinne har er variert og avhenger av mange faktorer.  Når en menstruasjon er smertefull vil det på legespråket kalles “dysmenoré”. Hvorfor har vi vondt og hva hjelper egentlig mot mensensmerter?

Les merLesetid: 2 minutter