Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Underlivet

Gardnerella: normalflora eller kjønnssykdom?

Bakterien Gardnerella vaginalis er en del av skjedens bakterieflora og har som hovedoppgave å holde vagina sunn og fri fra infeksjoner. Seksuelt aktive er de som oftest rammes av bakteriens overvekst, noe som kan føre til bakteriell vaginose.

Les merLesetid: 2 minutter
Generelt

Hva er “Sommerkroppen”?

Jeg liker at stadig flere ønsker å snu om begrepet "sommerkroppen" og “beachbody” til normale kropper som går på stranden, som liker å bade, spise is og nyte solen. Dette er min tolkning av "sommerkroppen".

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Alt du lurer på om solkrem

Uten å nevne spesifikke preparater, skal vi forsøke å gå inn på ulike problemstillinger som oppstår ved valg av solkrem. Hvorfor får du merker på klærne av solkrem? Blir du brun med solfaktor 50? Hva bør du se etter hvis du ofte får kviser av solkrem?

Les merLesetid: 3 minutter
Kjønnssykdommer

Behandling av herpes

Et herpesutbrudd kan være skikkelig vondt, og behandling bør startes tidlig for å kunne ha effekt. Hvis man ikke starter tidlig nok kan lokalbedøvende krem, smertelindring og varme bad kan være med på å lindre symptomer.

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

Betakaroten: er det bra eller dårlig?

Bloggere og influencere har over flere år reklamert for betakaroten som kosttilskudd. De lover perfekt gyllenbrun hud, lang varighet på fargen og mindre hudproblemer. Nå ønsker vi å dypdykke inn i all informasjonen som florerer, scroll ned.

Les merLesetid: 3 minutter
Kjønnssykdommer

Ni myter om herpes

Mange glemmer at genital herpes er en av kjønnssykdommene de kan få ved å ha ubeskyttet samleie. Kan genital herpes kureres? Kan du ha herpes uten å vite det?

Les merLesetid: 3 minutter
Seksualhelse

Premenstruell dysforisk lidelse (PMDD)

Premenstruelt syndrom (PMS) er noe de fleste har hørt om, og kjennetegnes av tilbakevendende plager ved menstruasjon slik som irritabilitet, humørsvingninger, vektøkning, ømme bryster og oppblåsthet. Likevel finnes det en diagnose som rammer enda hardere, nemlig premenstruell dysforisk lidelse (PMDD).

Les merLesetid: 2 minutter