Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Prevensjon

Om P-ring

P-ringen er laget av vinyl og skiller ut gestagen og østrogen. Ringen settes inn i vagina, og hver ring er effektiv i en måned.


Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om kobberspiral

Kobberspiral er et hormonfritt prevensjonsmiddel som føres inn i livmorhulen via skjeden, og som beskytter mot graviditet i 5 år (lengre hvis kvinnen er over 40 år). Kobberspiralen må innsettes av kvalifisert helsepersonell, for eksempel på et legekontor eller helsestasjon.

Kobberspiralen virker ved å hemme befruktningen, og påvirker ikke eggløsningen. Den hemmer også implantasjon av et befruktet egg, og kan derfor brukes som nødprevensjon (alternativ til «angrepille»).

Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om hormonspiral

Hormonspiral er et prevensjonsmiddel som føres inn i livmorhulen via skjeden, og som beskytter mot graviditet i 3-5 år. Hormonspiralen må innsettes av kvalifisert helsepersonell, for eksempel på et legekontor eller på helsestasjon.

Hormonspiralen skiller ut gestagen, som er et kvinnelig kjønnshormon. Dette hormonet virker først og fremst ved å påvirke livmorslimhinnen slik at den blir mindre gjennomtrengelig for sædceller, men kan også hemme eggløsningen.

Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om P-sprøyte

P-sprøyte er et prevensjonsmiddel som settes hver 12. uke, og som beskytter mot graviditet i minst 3 måneder. P-sprøyten må settes av kvalifisert helsepersonell, for eksempel på et legekontor eller på helsestasjon.

P-sprøyten inneholder gestagen som er et kvinnelig kjønnshormon. Dette hormonet virker først og fremst ved å påvirke livmorslimhinnen slik at den blir mindre gjennomtrengelig for sædceller, men kan også hemme eggløsningen.

Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om P-stav

P-stav er en liten vinylstav som opereres inn under huden på overarmen. Innsetting av P-stav må gjøres av kvalifisert helsepersonell.

P-staven beskytter mot graviditet i 3 år. Staven skiller ut gestagen, som er et kvinnelig kjønnshormon. Dette hormonet virker først og fremst ved å påvirke livmorslimhinnen slik at den blir mindre gjennomtrengelig for sædceller, men kan også hemme eggløsningen.

Les merLesetid: 3 minutter
Seksualhelse

Jenter! På tide med mer forskjellsbehandling!

Visste du at vi jenter kan reagere annerledes enn gutta på samme sykdom og samme medisinske behandling? 8. mars er kvinnedagen og derfor vil vi fokusere litt ekstra på kvinnehelse og hvorfor det trengs mer forskning på den fantastiske kroppen vår.

Les merLesetid: 2 minutter

Medisinsk ansvarlig lege:
Simen Brynildsen

Legevisitt AS – Hansteens Gate 12, 0253 Oslo. Org.nr. 917491089.

© Copyright 2021 • Tjeneste i samarbeid Legevisitt og Simpleness