Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Hud

Hva er lipødem?

Lipødem er en sykdom som oftest rammer kvinner og karakteriseres med en stor fettansamling rundt hofteparti, lår og legger. Noen er også plaget i armene og fettansamlingen er ofte smertefull. I motsetning til generell overvekt er fettfordelingen ved lipødem veldig ujevn, kvinner har ofte et bredt hofteparti og en slankere overkropp.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Hudpleierutine: kombinering av aktive ingredienser

Når du har fått reseptbelagt behandling av legen kan det være vanskelig å vite hvilke aktive ingredienser som kan kombineres med behandlingen du har fått. Her forsøker vi å oppsummere hva du kan kombinere og hvilke aktive ingredienser som bør unngås for optimal effekt av behandlingen.

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

Hva er Apekopper (mpox)?

Apekopper (nå under navnet Mpox) er en virusinfeksjon som stammer fra Afrika og har dukket opp i Europa den siste tiden. Utbruddet ble oppdaget i mai 2022. I Norge har det til nå vært rundt 63 tilfeller med viruset, som blant annet kan gi blemmer, hovne lymfeknuter og feber.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Tørr hud

Tørr og flassete hud er et tegn på at den ikke klarer å holde på fuktigheten og trenger en ytre tilførsel. Ulike syrer kan kan for eksempel bidra til å gjøre huden tørr og flassete. Hva hjelper mot tørr hud?

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Alt du lurer på om solkrem

Uten å nevne spesifikke preparater, skal vi forsøke å gå inn på ulike problemstillinger som oppstår ved valg av solkrem. Hvorfor får du merker på klærne av solkrem? Blir du brun med solfaktor 50? Hva bør du se etter hvis du ofte får kviser av solkrem?

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

Betakaroten: er det bra eller dårlig?

Bloggere og influencere har over flere år reklamert for betakaroten som kosttilskudd. De lover perfekt gyllenbrun hud, lang varighet på fargen og mindre hudproblemer. Nå ønsker vi å dypdykke inn i all informasjonen som florerer, scroll ned.

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

Kviser og akne påvirker psyken og selvbildet

Selv om akne er noe alle vil få til en viss grad i løpet av livet, har 89% av følgere våre på Instagram oppgitt at akne har gitt dem dårlig selvtillit. Dessverre har ren og frisk hud alltid vært et skjønnhetsideal.

Les merLesetid: 2 minutter