Skogflåttencefalitt (TBE)

Her kan du gjennomføre en digital legekonsultasjon for å få rask hjelp, råd og resept på vaksine mot skogflåttencefalitt (TBE).

  • Gjennomsnittlig svartid er ca. 15 minutter (ved stor pågang kan noe lenger behandlingstid forventes)
  • Få råd og tilpasset behandling
  • Sett vaksinen ved ditt lokale apotek
  • Videolege inkludert (ved behov)

Hvis vi ikke kan hjelpe deg, betaler du ikke for konsultasjonen

Få rask hjelp
Videolege inkludert
Hent ut på alle apotek
Tilpasset behandlingsplan

Slik fungerer det

Vaksinen kan settes på et av våre samarbeidsapotek mot et tillegg i pris. Disse inkluderer Apotek 1, Boots Apotek, Ditt Apotek, eller Vitusapotek.

For å bestille time hos Vitusapotek/Ditt Apotek, trykk her.

For å bestille time hos Boots Apotek, trykk her.

For å bestille time hos Apotek 1, trykk her.

Skogflåttencefalitt (TBE) er en virussykdom som har blitt mer utbredt i Sør-Norge de siste årene. Det kan overføres via flåttbitt, på lignende måte som borreliose. Symptomene kan variere fra milde til alvorlige. Det finnes ingen spesifikk behandling for sykdommen, derfor anbefales det at utsatte personer som er i risikogruppe vurderer vaksinasjon.

Prisen for selve vaksinen er omtrent 360 kroner. I tillegg til dette tar vanligvis vaksinatøren (apoteket) et beløp på ca. 100-200 kroner for å sette vaksinen.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at personer som ofte får flåttbitt i områder med kjent TBE-smitterisiko bør vurdere å ta vaksinen. Du kan finne mer informasjon om vaksinen på Folkehelseinstituttets hjemmesider.

Ønsker du å få oversikt over dine vaksiner? Dette kan du finne på Helsenorge sine hjemmesider.

Start en digital konsultasjon

Start dialog med legen ved å svare på spørsmål om deg og din helse.

Legen vurderer din situasjon

Legen foretar en helhetlig vurdering og tilpasser behandlingen etter behov. Du vil motta grundig informasjon, råd og mulighet for oppfølging.

Få tilpasset behandling og veiledning

Gjennomsnittlig svartid er ca. 15 minutter. Ved stor pågang kan noe lenger behandlingstid forventes. Svar garanteres alltid innen neste virkedag kl. 15.

Våre leger

Medisinsk ansvarlig lege
Andrea Birketvedt

Andrea er lege og medisinsk ansvarlig i Maja. Andrea har erfaring fra sykehus og som fastlege, og er brennende opptatt av at alle fortjener individuelt tilpasset behandling.

Spørsmål og svar fra dere

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, kan du sende oss en mail på hei@maja.no. Husk bare å ikke sende sensitive opplysninger på e-post.

Artikler fra bloggen