HPV

Hos oss kan du bestille resept på HPV-vaksine over nett.

  • Fyll ut skjema på 5 minutter
  • Resept innen 15 minutter innenfor våre åpningstider
  • Sett vaksinen ved ditt lokale apotek

Kan vi ikke hjelpe, betaler du ingenting.

Få rask hjelp
Videolege inkludert
Hent ut på alle apotek
Tilpasset behandling

Slik fungerer det

TRYKK HER FOR Å SE OVERSIKT OVER APOTEK SOM KAN SETTE VAKSINEN

HPV eller Humant papillomavirus er et virus som primært smitter ved seksuell kontakt, men også ved intim hudkontakt for øvrig. Dette er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen som finnes og man anslår at ca 70% av befolkningen får en slik infeksjon i løpet av livet.

De fleste blir smittet i ung alder og mange blir smittet med flere HPV-infeksjoner over tid. Infeksjonen er som regel forbigående, men i noen tilfeller kan en slik infeksjon føre til forstadier til kreft og kreft.

Vaksinen Gardasil 9 beskytter mot flere varianter av HPV, både flere av de “farlige” variantene som kan gi livmorhalskreft, men også noen varianter som kan gi kjønnsvorter. HPV vaksinen ble innført i barnevaksinasjonsprogrammet i 2009 for jenter på 7. klassetrinn. Fra 2018 fikk også gutter på samme
klassetrinn dette tilbudet. Derfor er det mange som er født før dette som ikke har denne vaksinen.

Vaksinen settes med sprøyte i overarmen, og vaksinasjonen består av tre doser. Disse skal settes i et tidsrom på 6-12 måneder. Om du bestiller resept på Maja.no får du resept på alle 3 dosene, og grundig informasjon om når de skal settes. Vaksinen kan tas ut på valgfritt apotek, og prisen på vaksinen er rett i underkant av 1400 kroner per dose. I tillegg til dette tar vanligvis vaksinatøren (apoteket) et beløp på ca. 100-200 kroner for å sette vaksinen.

HPV vaksinen beskytter best om den gis før man allerede er smittet. Den virker forebyggende og kurer ikke en HPV infeksjon om man allerede er smittet, men det finnes flere varianter av HPV. Gardasil 9 beskytter mot 9 typer HPV.

Det er viktig å understreke at vaksinasjon mot HPV ikke erstatter regelmessig undersøkelse med livmorhalsprøver, jf. Livmorhalsprogrammet.

Les mer om HPV vaksinen her.

Ønsker du å få oversikt over vaksiner du har tatt? Det kan du finne på hjemmesidene til Helsenorge (lenke).

Fyll ut skjema, og send det til våre leger

Få satt vaksinen ved ett av våre samarbeidsapotek

Våre leger

Gynekolog
Madeleine Engen

Madeleine Engen er spesialist i gynekologi, og er rådgiver på maja.no. Madeleine brenner for kvinnehelse, i likhet med alle hos Maja.

Lege og klinikksjef
Andrea Birketvedt

Andrea er lege, og fungerende klinikksjef i Maja. Andrea har erfaring fra sykehus og som fastlege, og er brennende opptatt av at alle fortjener individuelt tilpasset behandling.

Artikler fra bloggen

Vaksine

Derfor bør du ta HPV-vaksinen

HPV smitter ved seksuell kontakt og det antas at hele 70% av befolkningen vil få én eller flere HPV-infeksjoner over tid. En ny studie viser at tilfellene med livmorhalskreft er redusert med 87% etter vaksinering.

Les merLesetid: 2 minutter

Hvem og hva er Maja?

Vi synes kvinnekroppen er en komplisert nok fra før, og vi vil gjøre det enklere å ta vare på den.

Store deler av vårt liv har blitt forenklet gjennom digitale tjenester, så hvorfor skal tilgangen til helsetjenester føles unødvendig tungvint?

Si hei til Maja. Din nye portal for kvinnehelse på nett.