HPV

Hos oss kan du bestille resept på HPV-vaksine over nett ved å gjennomføre vår digitale konsultasjon.

  • Gjennomfør vår digitale konsultasjon på 5 minutter
  • Resept innen 15 minutter innenfor våre åpningstider
  • Sett vaksinen ved ditt lokale apotek

Kan vi ikke hjelpe, betaler du ingenting.

Få rask hjelp
Videolege inkludert
Hent ut resept på alle apotek
Tilpasset behandling

Slik fungerer det

TRYKK HER FOR Å SE OVERSIKT OVER APOTEK SOM KAN SETTE VAKSINEN

HPV eller Humant papillomavirus er et virus som primært smitter ved seksuell kontakt, men også ved intim hudkontakt for øvrig. Dette er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen som finnes og man anslår at ca 70% av befolkningen får en slik infeksjon i løpet av livet.

De fleste blir smittet i ung alder og mange blir smittet med flere HPV-infeksjoner over tid. Infeksjonen er som regel forbigående, men i noen tilfeller kan en slik infeksjon føre til forstadier til kreft og kreft.

Vaksinen beskytter mot flere varianter av HPV, både flere av de “farlige” variantene som kan gi livmorhalskreft, men også noen varianter som kan gi kjønnsvorter.

I 2009 ble HPV-vaksine innført i barnevaksinasjonsprogrammet for jenter på 7. klassetrinn, men denne vaksinen inkluderer ikke beskyttelse mot varianter som kan gi kjønnsvorter. Fra 2018 fikk også gutter på samme klassetrinn dette tilbudet.

Mange som er født før dette har derfor ikke fått tilbudet om denne vaksinen.

Vaksinen settes med sprøyte i overarmen, og vaksinasjonen består av tre doser. Disse skal settes i et tidsrom på 6-12 måneder. Om du bestiller resept på Maja.no får du resept på alle 3 dosene, og grundig informasjon om når de skal settes. Vaksinen kan tas ut på valgfritt apotek, og prisen på vaksinen er rett i underkant av 1400 kroner per dose. I tillegg til dette tar vanligvis vaksinatøren (apoteket) et beløp på ca. 100-200 kroner for å sette vaksinen.

HPV vaksinen beskytter best om den gis før man allerede er smittet. Den virker forebyggende og kurer ikke en HPV infeksjon om man allerede er smittet, men det finnes flere varianter av HPV.

Det er viktig å understreke at vaksinasjon mot HPV ikke erstatter regelmessig undersøkelse med livmorhalsprøver, jf. Livmorhalsprogrammet.

Les mer om HPV vaksinen her.

Ønsker du å få oversikt over vaksiner du har tatt? Det kan du finne på hjemmesidene til Helsenorge (lenke).

Fyll ut skjema, og send det til våre leger

Få satt vaksinen ved ett av våre samarbeidsapotek

Våre leger

Lege og klinikksjef
Andrea Birketvedt

Andrea er lege og klinikksjef i Maja. Andrea har erfaring fra sykehus og som fastlege, og er brennende opptatt av at alle fortjener individuelt tilpasset behandling.

Informasjon om kategorien vaksine


Spørsmål og svar fra dere

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, kan du sende oss en mail på hei@maja.no. Husk bare å ikke sende sensitive opplysninger på e-post.

Artikler fra bloggen

Hvem og hva er Maja?

Vi synes kvinnekroppen er en komplisert nok fra før, og vi vil gjøre det enklere å ta vare på den.

Store deler av vårt liv har blitt forenklet gjennom digitale tjenester, så hvorfor skal tilgangen til helsetjenester føles unødvendig tungvint?

Si hei til Maja. Din nye portal for kvinnehelse på nett.