Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Hud

5 viktige ting å vite om utslett

Visste du at huden vår består av ca 15% av kroppsvekten? Eller at hud er vårt største organ? I denne artikkelen får du 5 gode råd for å lære mer om huden, og hva utslett er og hvorfor vi får det.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Perioral dermatitt: Hva er det?

Perioral dermatitt (utslett rundt munnen) er ofte symmetrisk, rødt, brennende eller stikkende. Årsaken til at man får perioral dermatitt er faktisk ukjent, men vi vil gi deg noen gode råd til hvordan du blir kvitt det.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Alt du trenger å vite om rosacea

Er du plaget med rødming og kviselignende utslett i ansiktet etter en dag i solen? Eller får du hevelser og utslett rundt nesen etter å ha drukket kaffe, alkohol eller spist sterk mat? Da kan det hende du har en hudtilstand som kalles rosacea.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Legens 7 råd mot kviser og akne

Hvis du virkelig vil bli kvitt akne, så er det gode rutiner som gjelder. Det fungerer litt som tannpuss. Det hjelper ikke pusse tennene én dag, hvis du slurver med tannpussen resten av uken. Det samme gjelder med huden vår.

Les merLesetid: 1 minutter
Hud

Fungerer p-piller mot kviser?

Ettersom hormoner spiller en rolle i utviklingen av kviser (akne), kan p-piller i noen tilfeller brukes som ledd i behandlingen av dette.

Les merLesetid: 7 minutter