Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Hud

Psoriasis i hodebunnen

Psoriasis er en betennelse i huden som kan ramme ulike deler av kroppen. Hodebunnen er et av de stedene som kan være ekstra utfordrende å behandle.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Hva er "kuldeeksem"?

Nå som minusgradene har kommet snikende vil mange oppleve “kuldeeksem”, rett og slett en overfølsomhet mot kulde. Temperaturfallet fører til at huden blir irritert og skaper en betennelsesreaksjon.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Hvordan bli kvitt skabb?

Skabb er en smittsom hudsykdom som ser ut til å ha blusset opp siste tiden. Midden vil gi en intens kløe på kroppen. Du overvinner ofte skabben med reseptfri behandling, men dersom du ikke følger prosedyren slavisk kan det være vrient å bli kvitt.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Betennelse i svettekjertlene

Svettekjertelbetennelse, også kalt Hiradentis suppurativa, er en betennelse som rammer hårsekkene ved svettekjertlene slik at de blir ømme, hovne og pussfylte. Rett og slett skikkelig vondt! Hvordan kan du bli kvitt det?

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Isotretinoin - hva er det?

Isotretinoin har lenge vært en av de mest effektive aknebehandlingene på markedet, men er forbeholdt noen få pasienter. La oss se nærmere på både fordeler og ulemper ved denne “vidunderkuren”.


Les merLesetid: 3 minutter
Hud

Hudpleie ved sesongendring

Vi går fra fuktig sommer til tørr høst og vinter, hvordan reagerer huden egentlig på det? Her har vi samlet litt informasjon om årsaker og behandling av tørr vinterhud.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Rynker og solskadet hud

Rynker- beviset på at du har smilt ditt bredeste smil, hatt utallige latterkramper, grått, vært i solen og rett og slett levd livet. Rynker og solskadet hud er helt naturlig og noe alle opplever i større eller mindre grad. For noen kan det derimot bringe negative følelser, tap av ungdom og personlig utseende. For de som ønsker å forebygge utviklingen av rynker og solskadet hud finnes det noen løsninger.

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

Ulike typer reseptbelagt A- vitaminsyre

A-vitaminsyre kan komme i flere varianter. Flere studier viser at langtidsbruk av denne ingrediensen bedrer akne og solskadet hud. Kremen er ganske sterk, og man bør være godt informert om preparatet før man starter behandling.

Les merLesetid: 2 minutter