Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Hud

Kviser på rygg: backne

Backne, butzits og kviser på brystet er heldigvis litt mer skjult enn de som popper frem i ansiktet, men det er ikke alltid like lett å behandle sin egen backne uten å være hypermobil eller ha en snill samboer. Vi skal ta for oss noen årsaker, tips og triks i denne artikkelen.

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

Påske + sol + hud = ?

Solstråler i ansiktet kan være utrolig digg etter en lang vinter, men det er nå på våren du må være ekstra forsiktig (spesielt dersom du er under hudbehandling). UV-strålene er faktisk mye sterkere enn vi tror, noe som øker sjansen for solskader.

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

Hva er helvetesild (herpes zoster)?

Helvetesild går også under navnet herpes zoster og kan oppstå hos de som har hatt vannkopper tidligere. Dette er fordi viruset fra vannkoppene ligger i dvale i nerverøttene og plutselig kan blusse opp igjen.

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Hudbehandling med retinoider

Du har kanskje hørt om retinoider hvis du har surfet deg gjennom den store jungelen av hudpleie og hudbehandlinger. Retinoid kan ha god effekt på akne, men brukes også for anti-aging og pigmenteringer. Hvordan virker hudbehandling med retinoider og hvem passer det for?

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Strekkmerker og cellulitter

Strekkmerker og cellulitter er to tilstander som påvirker hudens utseende, og de fleste kvinner vil oppleve dette i varierende grad i løpet av livet. Men hvorfor får vi det? Og går det an å behandle det?

Les merLesetid: 3 minutter
Hud

"Slugging", bra eller dårlig for huden?

“Slugging" er en koreansk hudpleie-trend som har florert på Tiktok og Reddit. Den går ut på at man påfører vaselin eller andre petrolatum-baserte produkter over fuktighetskremen eller hudpleien, men er det virkelig så bra som de skal ha det til?

Les merLesetid: 2 minutter
Hud

Hva er håndeksem?

Sår og sprekker i huden på hendene er fryktelig vondt, og eksem kommer for mange ekstra frem i vinterkulden. Her finner du tips og triks for forebygging og behandling av håndeksem.

Les merLesetid: 1 minutter