Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Prevensjon

Fornøydgaranti på prevensjon!

Vi i Maja.no jobber for bedre kvinnehelse og det betyr også bedre prevensjon. Vi finner en prevensjonstype som er trygg og passer for nettopp din kropp og dine ønsker. Vårt mål er at prevensjon alltid skal gi økt livskvalitet!

Vi er opptatt av å følge deg opp for å sikre du blir fornøyd. Vår fornøydgaranti gjør at du får en prevensjonstype som er skreddersydd for deg, og at du kan bytte kostnadsfritt ved behov.

Les merLesetid: 2 minutter
Prevensjon

Om P-plaster

P-plaster virker på samme måte som p-piller (kombinasjonspreparater) eller p-ring. Plasteret avgir en jevn sammensetning av de kvinnelige kjønnshormonene gestagen og østrogen til blodet. Dette virker først og fremst ved å hemme eggløsningen, men også ved å påvirke livmoren slik at den blir mindre gjennomtrengelig for sædceller.

Man begynner med plasteret fra første menstruasjonsdag i ny syklus. P-plasteret festes på overarm, rumpe, mage eller øvre rygg/bryst, og skiftes én gang hver uke (på samme ukedag) i 3 uker. Deretter holdes en plasterfri uke, hvor man vil få en menstruasjonsblødning. Man kan velge å utsette menstruasjonen ved å utsette den plasterfrie uken.

Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om P-ring

P-ringen er laget av vinyl og skiller ut gestagen og østrogen. Ringen settes inn i vagina, og hver ring er effektiv i en måned.


Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om kobberspiral

Kobberspiral er et hormonfritt prevensjonsmiddel som føres inn i livmorhulen via skjeden, og som beskytter mot graviditet i 5 år (lengre hvis kvinnen er over 40 år). Kobberspiralen må innsettes av kvalifisert helsepersonell, for eksempel på et legekontor eller helsestasjon.

Kobberspiralen virker ved å hemme befruktningen, og påvirker ikke eggløsningen. Den hemmer også implantasjon av et befruktet egg, og kan derfor brukes som nødprevensjon (alternativ til «angrepille»).

Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om hormonspiral

Hormonspiral er et prevensjonsmiddel som føres inn i livmorhulen via skjeden, og som beskytter mot graviditet i 3-5 år. Hormonspiralen må innsettes av kvalifisert helsepersonell, for eksempel på et legekontor eller på helsestasjon.

Hormonspiralen skiller ut gestagen, som er et kvinnelig kjønnshormon. Dette hormonet virker først og fremst ved å påvirke livmorslimhinnen slik at den blir mindre gjennomtrengelig for sædceller, men kan også hemme eggløsningen.

Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om P-sprøyte

P-sprøyte er et prevensjonsmiddel som settes hver 12. uke, og som beskytter mot graviditet i minst 3 måneder. P-sprøyten må settes av kvalifisert helsepersonell, for eksempel på et legekontor eller på helsestasjon.

P-sprøyten inneholder gestagen som er et kvinnelig kjønnshormon. Dette hormonet virker først og fremst ved å påvirke livmorslimhinnen slik at den blir mindre gjennomtrengelig for sædceller, men kan også hemme eggløsningen.

Les merLesetid: 3 minutter
Prevensjon

Om P-stav

P-stav er en liten vinylstav som opereres inn under huden på overarmen. Innsetting av P-stav må gjøres av kvalifisert helsepersonell.

P-staven beskytter mot graviditet i 3 år. Staven skiller ut gestagen, som er et kvinnelig kjønnshormon. Dette hormonet virker først og fremst ved å påvirke livmorslimhinnen slik at den blir mindre gjennomtrengelig for sædceller, men kan også hemme eggløsningen.

Les merLesetid: 3 minutter

Medisinsk ansvarlig lege:
Simen Brynildsen

Legevisitt AS – Hansteens Gate 12, 0253 Oslo. Org.nr. 917491089.

© Copyright 2021 • Tjeneste i samarbeid Legevisitt og Simpleness