Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Underlivet

Tampongsyken (TSS)

Tampongsyken, også kalt toksisk sjokksyndrom, er kjent som en alvorlig bakterieinfeksjon forårsaket av å ha en tampong for lenge i skjeden. Heldigvis er det ikke lenger like hyppige tilfeller av dette, men det er viktig at vi fortsetter å være bevisst på riktig tampongbruk.

Les merLesetid: 2 minutter
Underlivet

Uregelmessige blødninger

Uregelmessige vaginalblødninger kan være helt ufarlig og gå over av seg selv, men i noen tilfeller kan det være symptom på sykdom. Vi tar for oss 9 ulike årsaker til uregelmessige blødninger.

Les merLesetid: 2 minutter
Underlivet

Kløe i underlivet

Klør det i eller rundt vulva? Kløe kan være helt normalt og gå over av seg selv men kan også være symptom på sykdom. Les mer her.


Les merLesetid: 3 minutter
Underlivet

#sjekkdeg

Budskapet er veldig enkelt: “ring fastlegen, ta livmorhalsprøve, unngå livmorhalskreft.” Les mer om #sjekkdeg, screening og forebygging av livmorhalskreft.

Les merLesetid: 4 minutter
Underlivet

Utflodguiden

Hvorfor har du utflod, er den godt for noe og hva betyr det når den endrer farge? Vi har samlet alt du trenger å vite her.

Les merLesetid: 2 minutter
Underlivet

Lær om mensen

Mensen er en del av kvinnens forplantningsprosess. For mange kan mensen være utfordrende i hverdagen og det kan ta tid å venne seg til. Men mensen er også et positivt tegn på fruktbarhet og at kroppen funker som den skal. Faktisk noe å være stolt av.

Les merLesetid: 3 minutter
Underlivet

10 huskeregler for et tilfreds underliv

Sopp, bakteriell vaginose, kløe, endret utflod, klamydia, herpes, betente hårsekker og så videre og så videre. Som regel er tissen uproblematisk og fantastisk, men av og til blir det endringer. Vi har samlet 10 overordnede punkter for å forebygge kjipe tilstander i underlivet og pleie vulva på best mulig måte.

Les merLesetid: 2 minutter
Underlivet

Utsett mensen med Primolut-N

Visste du at en gjennomsnittlig kvinne blør i opptil 10 år av livet sitt? Mensen kan tidvis ha skikkelig dårlig timing, spesielt om sommeren. Da er det deilig å vite at det faktisk finnes et preparat utviklet for de som trenger en liten “mensenpause”.

Les merLesetid: 3 minutter