Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Underlivet

Hva er cyster på eggstokkene?

Noen får kanskje høre at de har cyster på eggstokkene som en tilfeldig bisetning hos gynekologen uten at de merker noe til det, mens andre er plaget med sterke smerter på grunn av akkurat dette. Hva vil det si å ha cyster på eggstokkene?

Les merLesetid: 2 minutter
Underlivet

Gardnerella: normalflora eller kjønnssykdom?

Bakterien Gardnerella vaginalis er en del av skjedens bakterieflora og har som hovedoppgave å holde vagina sunn og fri fra infeksjoner. Seksuelt aktive er de som oftest rammes av bakteriens overvekst, noe som kan føre til bakteriell vaginose.

Les merLesetid: 2 minutter
Underlivet

Hva er HPV?

HPV står for humant papillomavirus. Dette er en stor gruppe virus hvor det finnes omkring 200 forskjellige typer. Noen av disse smitter gjennom seksuell kontakt og kan føre til kreft eller kjønnsvorter, mens andre typer kan gi vorter på fingre og tær.

Les merLesetid: 2 minutter
Underlivet

Urinveisinfeksjon på ferie

Tipsene vil være like uansett om du skal på ferie på hytta, stå på ski i alpene eller ligge på stranda i Madeira. Vær føre-var når du drar på ferie og husk å pakke med deg det det mest nødvendige for å forebygge kjipe infeksjoner slik som urinveisinfeksjon (for mange er dette dessverre hyppig og gjentakende).

Les merLesetid: 2 minutter