Bli bedre kjent med kroppen.

Kvinne kjenn din kropp! Våre erfarne leger lærer deg mer om den fantastiske kvinnekroppen.

Seksualhelse

Bedre sex uten kondom?

En kondom er til for å fungere som beskyttende barriere både mot kjønnssykdommer og mot graviditet. Dessverre opplever mange den belastende og ubehagelig under sex, hvorfor er det slik?

Les merLesetid: 3 minutter
Seksualhelse

Blødning under graviditet

Småblødninger under graviditet kan være helt fredelig og trenger ikke alltid bety at det er noe galt med svangerskapet. Andre ganger er det nødvendig å oppsøke helsehjelp. Les om de vanligste årsakene til blødning under graviditet.

Les merLesetid: 2 minutter
Seksualhelse

Hva er vaginisme?

Vaginisme er en tilstand der bekkenbunnsmuskulaturen strammer seg ufrivillig eller får spasmer når noe penetrere inn i skjeden, slik som en tampong eller penis. Tilstanden kan variere i intensitet fra ubehagelig til svært smertefullt.

Les merLesetid: 2 minutter
Seksualhelse

Hva er adenomyose?

Det er mye snakk om endometriose for tiden, men har du hørt om denne sykdommen som rammer 15-20%? Ved adenomyose vil livmorslimhinnen vokse inn i muskelveggen på livmoren.

Les merLesetid: 2 minutter
Seksualhelse

Er det vanlig å blø etter samleie?

Det er ikke uvanlig at noen kan oppleve en viss grad av vaginalblødning etter samleie/sex. I de aller fleste tilfeller er dette helt ufarlig og skyldes små rifter og sår i skjeden, men det er likevel noen ting man skal være klar over.

Les merLesetid: 2 minutter
Seksualhelse

Jomfrudom, fittefis og nakenbilder

Tabuer må bort, og normale tematikker må snakkes mer om. Derfor er det viktig for oss å dele litt informasjon og statistikker med dere både om jomfrudom, tissing i dusjen, hemeroider og sexleketøy.

Les merLesetid: 3 minutter
Seksualhelse

Kort forklart: endometriose

La oss gjøre det lettere å bli hørt og forstått, eller lettere å forstå seg på hun venninnen som hver måned låser seg inne med “mensensmerter”. Hva er endometriose og hvilken behandling finnes?


Les merLesetid: 4 minutter
Seksualhelse

Fakta om PMS og PMDD

PMS står for premenstruelt syndrom og er tilbakevendende plager som oppstår etter eggløsning og forsvinner før menstruasjon. Symptomene kan variere fra måned til måned og være både psykiske og fysiske.

Les merLesetid: 3 minutter