Seksualhelse

Jomfrudom, fittefis og nakenbilder

Tabuer må bort, og normale tematikker må snakkes mer om. Derfor er det viktig for oss å dele litt informasjon og statistikker med dere både om jomfrudom, tissing i dusjen, hemeroider og sexleketøy.

Av Mariann HæstadSykepleier hos Maja
Bilde: unsplash, Alyssa Olaivar

Syns andre det er flaut å være jomfru?

20% av våre følgere syns faktisk det er flaut å være jomfru. Hvorfor det egentlig? Alle har jo vært det en gang. Det kan ligge i usikkerheten rundt et samleie og hvordan det skal foregå, forventninger og press. Men husk at selv om du har hatt mange partnere så er du fortsatt ikke utlært. Alle er ulike, både kvinner og menn, så sex må hele tiden tilpasses. Det er kun fint å være jomfru, du venter bare på det riktige tidspunktet for deg.

Hvor vanlig er det å prompe under sex?

40-46% har prompet under sex. Men det finnes to ulike typer promp, fra anus og fra skjeden. Den aller vanligste som kan tilkomme under sex er det som på folkemunne kalles en “fittefis”. Dette skjer fordi det kommer luft inn i skjeden under samleiet, når noe da trykker mot vil det gi en fiselyd. Dette er HELT normalt og 83% har sagt de har opplevd fittefis. Tips: dersom penis/dildo forblir i skjeden under hele akten og ikke trekker seg helt ut mellom penetreringen vil du kunne unngå luft i skjeden.


Vi er nødt til å sitere den gode beskrivelsen fra kondomeriet: “Dere har akkurat hatt kjapp og deilig sex, men idet han trekker seg ut kommer det en forferdelig ulyd fra ditt indre. I et forsøk på å ufarliggjøre prompelyden (som kommer fra vaginaen din), forsøker du deg med en latter. Det skulle du aldri gjort… Nå kommer resten av lufta ut i takt med dine nervøse “heh-heh-heh”, og musevisa er et faktum.”


Er det egentlig flaut å ta graviditetstest?

Mange kan synes det er litt ubehagelig å kjøpe en graviditetstest. Som om du kommer inn med en lapp i panna med “jepp, jeg har hatt ubeskyttet sex”. Men husk at det er utrolig mange kvinner som går inn i apoteket daglig for å kjøpe denne og hele 75% av våre følgere har tatt en test. Noen med glede og forventning, andre med sorg og noen med engstelse og skuffelse over en litt for uforsiktig het kveld. Det beste er alltids å være på den sikre siden.


74% kjenner ofte på humørsvingninger

Du er ikke alene om å ha gode og dårlige dager og i å kunne bli sur eller lei deg uten å helt skjønne hvorfor. Syklusen vår og de hormonendringene som følger gjør dessverre at vi har varierende grad av humørsvingninger. Tidvis blir man så heftig påvirket av hormonene at det går utover hverdagen. Da kan det være du har diagnosen PMS eller i verste fall PMDD.

Er det innafor å tisse i dusjen?

68% av våre følgere tisser i dusjen. Det er jo genialt jo. Da sparer du miljøet for et ekstra nedtrekk i doen. Men hvordan gjøre det riktig? For jenter renner det ofte ned benet og vil etterlate seg få spor. Dersom du ikke får skylt bort alt eller det spruter mot dusjveggen vil det selvfølgelig kunne lukte mindre digg dagen etter. Regel for at tiss i dusjen er innafor: få all urinen ned i sluket.

Hvor vanlig er det å eie et sexleketøy?

78% av våre følgere eier et sexleketøy. Først de siste årene er det blitt økt fokus på kvinners nytelse og spesielt oppstyr ble det når “womanizer” kom på markedet. Denne har ført til at mange kvinner har tatt fatt på egen seksualitet og nytelse.

Hjelp, jeg får ikke ut tampongen!

38-49% av våre følgere opplever til tider vanskeligheter med å få ut tampongen. Dette kan være fordi en stor blødning gjør både tampong og tråd glatt og slimete. Det kan også være at noen putter tampongtråden opp i skjeden og sliter med å få tak på den. Tips: du kan legge tampongtråden mellom ytre kjønnslepper. Noen velger å klippe tampongtråden litt når man f.eks skal bade på sommeren, men husk å ha lang nok tråd til at du får tak i den.

Kjønnsherpes: 11% av våre følgere har det.

Statistisk sett kan dette tallet være litt lavere enn hva som er reelt da mange med herpes ikke får tydelige symptomer/aldri får symptomer eller ikke tør å svare på en slik spørreundersøkelse. Statistikken viser faktisk at 1 av 3 personer i 30- årene har kjønnsherpes. Du kan lese mer i bloggen vår her.


Au, jeg har eller har hatt hemoroider!

20% av våre følgere har opplevd å ha hemoroider (utposning av blodårene i anus). Totalt er det antatt at statistikken er høyere og at 1 av 3 personer har eller har hatt hemoroider i løpet av livet. Tilstanden kommer oftest i forbindelse med trykk som ved fødsel eller forstoppelse.

Har du vært litt uforsiktig eller uheldig under samleiet?

Angrepillen er der i nødssituasjoner. I våre undersøkelser har 58% av kvinnene oppgitt å ha tatt angrepille. Les videre om nødprevensjon her.Analsex har vært forsøkt hos 47% av våre følgere.

Husk at det er viktig med kondom under analsex da risikoen for seksuelt overførbare sykdommer øker. Det er altså ingen sjanse for graviditet men høyere risiko for blant annet klamydia.Er det normalt at jenter faker orgasme?

Minst 73% av Maja-følgerne har faket eller faker orgasme. Hvorfor gjør kvinner det? Jo, her er det flere årsaker. Noen føler et press for å komme og gjør det for å tilfredsstille mannens ego. En del jenter har nok opplevd å høre “men alle andre jenter har kommet” fra en partner. Sorry bro, det stemmer nok mest sannsynlig ikke. Andre kan gjøre det for å forsøke og få mannen til å komme eller for å få avsluttet samleiet. I bunn og grunn er det helt ok, men du vil aldri få et bedre samleie eller oppnå en orgasme dersom du bare later som. Finn ut hva som funker for deg, vær ærlig og veiled partner til riktig stimuli.


Woops, jeg har sendt nakenbilde.

Du er ikke alene. Rundt 62% av våre følgere har sendt nakenbilder, antagelig i varierende grad av nakenhet. Dette er en måte for par å oppleve spenning og få bekreftelse fra partner. Husk at ikke alle forhold varer evig og det er risikoer ved at andre skal besitte et privat bilde av deg. Det er ulovlig og straffbart å dele et nakenbilde videre men mange har dessverre opplevd det.(Alle statistikkene våre er tatt fra meningsmålinger vi har utført på instagram)

Meld deg på nyhetsbrev!

https://www.politiet.no/rad/trygg-nettbruk/delbart/#undefined

Lyst til å lære mer?

Seksualhelse

Er det vanlig å blø etter samleie?

Det er ikke uvanlig at noen kan oppleve en viss grad av vaginalblødning etter samleie/sex. I de aller fleste tilfeller er dette helt ufarlig og skyldes små rifter og sår i skjeden, men det er likevel noen ting man skal være klar over.

Les merLesetid: 2 minutter