Prevensjon

En ny måte å ta prevensjon!

Visste du at du ikke trenger å ta pauser når du bruker p-piller, p-ring eller p-plaster? Forskning viser at såkalt kontinuerlig bruk er et like godt og trygt alternativ som den vanlige sykliske bruken, og i tillegg slipper du å ha menstruasjon!

Du trenger ikke ta pause mellom p-pille brett

Ingenting tilsier at man må ha menstruasjon

Det er ingenting som tilsier at man må ha menstruasjonsblødninger innimellom – tvert imot kan det å bruke prevensjonen sammenhengende øke prevensjonens beskyttende effekt, da det er i pausene at man har størst risiko for å bli befruktet. Videre er mensensmerter og store menstruasjonsblødninger et hyppig forekommende fenomen, som man naturlig nok slipper dersom man hopper over alle pausene. Tradisjon og tro skal ha det til at det er unaturlig og farlig å ikke menstruere, men dette er regelrett feil. Så, om du ønsker å droppe bind, tamponger, mensensmerter og PMS uten å måtte sette inn spiral eller p-stav, så er dette et alternativ for deg.

Hvordan gjør man det?

Dersom du ønsker å bruke p-pillene, p-ringen eller p-plasteret på denne måten, så fortsetter du bare på neste brett/ring/plaster uten å ta sukkerpillene eller pause. Slik fortsetter du så lenge du måtte ønske – uten å ha mensen. Om du skulle oppleve å få mellomblødninger/gjennombruddsblødninger, så tar du enkelt nok en pause på 4-7 dager før du fortsetter der du slapp. I denne perioden vil du få en normal blødning. For å ikke miste prevensjonens preventive effekt er det viktig at pausen ikke er lengre enn 7 dager, og at den neste pausen du eventuelt velger å ta ikke kommer i løpet av de neste tre ukene.

Dersom du har noen spørsmål om kontinuerlig bruk av prevensjon; ta kontakt med oss så skal vi hjelpe deg så godt vi kan!

Lyst til å lære mer?

Prevensjon

Blodtrykksmåling

Dersom du skal bruke p-sprøyte eller ett av kombinasjonspreparatene p-piller, p-ring eller p-plaster må blodtrykket måles før du starter på preparatet. Dette er for din egen sikkerhet, og uten ekstra kostnad på enkelte apotek.

Les merLesetid: 2 minutter