Prevensjon

Blodtrykksmåling

Dersom du skal bruke ett av kombinasjonspreparatene p-piller, p-ring eller p-plaster må blodtrykket måles før du starter på preparatet.

Her kan du måle blodtrykket ditt:

- I alle Boots Apotek

- På helsestasjon

- Hos fastlegen eller annet legekontor

Har du målt blodtrykket ditt?

Her gir du tilbakemelding om målingen

23. april 2021Skrevet av: Michael Kumar

Kombinasjonspreparatene p-piller, p-ring og p-plaster er generelt trygge og gode prevensjonsmidler, men kan gi en liten økning risiko for hjerte-/karsykdom.

For å sikre at legemidlene er trygge for deg å bruke, stiller legen spørsmål om deg og din families risiko for hjerte/karsykdommer. Det er i tillegg svært viktig at blodtrykket ditt måles før oppstart på P-piller. Forhøyet blodtrykk hos unge kvinner er sjeldent, men dersom du har blodtrykk er over 140 (systolisk) og/eller 90 (diastolisk) skal du ikke bruke kombinasjonspreparater.

Ved forhøyet blodtrykk (blodtrykk over 140/90) skal du ikke bruke kombinasjonspreparater, og må ta kontakt med en av våre leger.

Lyst til å lære mer?

Prevensjon

Om kobberspiral

Kobberspiral er et hormonfritt prevensjonsmiddel som føres inn i livmorhulen via skjeden, og som beskytter mot graviditet i 5 år (lengre hvis kvinnen er over 40 år). Kobberspiralen må innsettes av kvalifisert helsepersonell, for eksempel på et legekontor eller helsestasjon.

Kobberspiralen virker ved å hemme befruktningen, og påvirker ikke eggløsningen. Den hemmer også implantasjon av et befruktet egg, og kan derfor brukes som nødprevensjon (alternativ til «angrepille»).

Les merLesetid: 3 minutter

Medisinsk ansvarlig lege:
Simen Brynildsen

Legevisitt AS – Hansteens Gate 12, 0253 Oslo. Org.nr. 917491089.

© Copyright 2021 • Tjeneste i samarbeid Legevisitt og Simpleness