Generelt

Hva er “Sommerkroppen”?

Jeg liker at stadig flere ønsker å snu om begrepet "sommerkroppen" og “beachbody” til normale kropper som går på stranden, som liker å bade, spise is og nyte solen. Dette er min tolkning av "sommerkroppen".

Av Lise YtrelandSykepleier hos Maja
Foto: Maja.no

Hvordan tolker jeg "sommerkroppen"?

Når jeg hører ordet “sommerkroppen” tenker jeg på paniske slankekurer, sosiale medier som pumper ut “gode råd” og dårlig samvittighet. Også tenker jeg på solbrente gutter. Jeg tenker på skjeggstubbene i bikinilinjen og jentene som bader med shorts fordi de har mensen. Blåmerker, gnagsår, skrubbsår, saltvannshår og fregner.

Hva kan vi heller identifisere "sommerkroppen" med?

Jeg liker at stadig flere ønsker å snu om begrepet sommerkroppen og “beachbody” til kropper som går på stranden, som liker å bade og nyte solen. Ellers er det egentlig et litt tåpelig begrep, da det i bunn og grunn handler om å ha en sunn kropp og leve et liv man er tilfreds med! Mye er gjort om man har det bra med seg selv, og fokuset på hvordan kroppen ser ut bør ikke ha så alt for mye med den saken å gjøre.

Jeg må selv innrømme at jeg har blitt grepet av panikken, men så tenker jeg på all den gode maten og det sosiale rundt sommerhalvåret som jeg på ingen måte ønsker å begrense meg fra. Ettersom Nordmenn lever på en helt annen måte om sommeren blir det bare kjipt å henge seg opp i ting alle andre henger seg opp i; nemlig seg selv!

Hvordan forbereder vi "sommerkroppen"?

Du trenger å smøre deg med solkrem 30 minutter på forhånd hvis du vil eksponere sommerkroppen din for sol. Det er i grunn det hele! Kanskje også drikke nok vann i varmen. Og selvsagt ta vare på helsen din: ta en klammatest, tiss etter sex, bruk myggspray, oppsøk legehjelp når det trengs og så videre.

Den perfekte sommerkroppen er den som liker å nyte varmen, hopper i havet uten bekymringer og får gnagsår mellom tærne fra slippersene. Men også den kroppen som foretrekker å ligge på en solseng i skyggen av en parasoll!

Poenget er at sommerkroppen kan huse et menneske som kanskje ikke er 100% fornøyd med seg selv, men likevel klarer å gi blaffen og ha det moro!

Lyst til å lære mer?

Generelt

Jenter! På tide med mer forskjellsbehandling!

Visste du at vi jenter kan reagere annerledes enn gutta på samme sykdom og samme medisinske behandling? 8. mars er kvinnedagen og derfor vil vi fokusere litt ekstra på kvinnehelse og hvorfor det trengs mer forskning på den fantastiske kroppen vår.

Les merLesetid: 2 minutter