BEHANDLING FOR AKNE

Få hjelp med akne – uten å reise til legen

Dropp videolege og fysisk legebesøk. Fyll ut vårt skjema (ca. 5 min) og send inn bilde av huden din. Våre dyktige leger gjør en grundig vurdering, og gir deg råd og e-resept innen kl. 15 neste virkedag.
Bestill nå
Kun
299,–
P.S: Hvis vi ikke kan hjelpe deg betaler du ingenting.
FYLL UT HELSESKJEMA 
OG SEND INN BILDE
I det digitale helseskjemaet gir du oss nødvendige opplysninger om deg og helsen din, og sender inn et bilde.
VÅRE LEGER SER OVER
En av våre leger går gjennom dine opplysninger og finner riktig behandling til deg. Dersom vi av ulike årsaker ikke kan skrive ut resept betaler du ingenting.
DU FÅR E-RESEPT I MORGEN
Du får SMS når resepten er klar senest kl. 15 neste virkedag. Du kan da enkelt bestille behandling på nettapotek eller gå på ditt nærmeste apotek. Vi følger deg også opp etter 6 uker for å påse at alt går som det skal.
Fakta oM Akne OG KVISER

Spørsmål og svar

Hva er egentlig akne?
Akne, eller kviser, er en betennelse i hudens talgkjertler. Kviser er en vanlig tilstand, og nesten alle tenåringer opplever å ha kviser i kortere eller lengre perioder.

Hos mange går tilstanden tilbake i 20-årene.
Hvorfor får noen akne?
Det er trolig flere årsaker som sammen fører til utvikling av akne. Akne oppstår når talgkjertler i huden blokkeres. I tillegg vil bakterier kunne utløse en betennelse i huden og forverre plagene. Man ser også at den enkeltes hudtype har betydning for hvor uttalte plager man får, og hormoner virker også inn på utviklingen av akne.
Hvilken egenbehandling anbefales ved akne?
Man bør vaske huden daglig med rent vann og en hudvennlig såpe med PH ca. 6,5. Det er også anbefalt å være forsiktig med fete hudpleiemidler og kosmetikk.

Dersom behandling med reseptfrie renseprodukter ikke fører frem, bør man ta kontakt med lege for vurdering og behandling med reseptbelagte medikamenter.
Kan noen medikamenter eller underliggende sykdom gi akne?
Akne kan utløses av visse medikamenter. I noen tilfeller kan akne også sees i forbindelse med hormonforstyrrelser, som blant annet kan oppstå i forbindelse med tilstandene PCOS og hyperandrogenisme. De aller fleste som har plager med akne har imidlertid IKKE underliggende sykdom. Det er derfor sjeldent aktuelt å gjøre videre undersøke for underliggende tilstander.

Kroppen er komplisert nok.
Vi gjør det enklere å ta vare på den.

Mer frihet. Ingen omveier. Ingen ventetid.

Rask og enkel tilgang til behandling. Sånn det burde vært for lenge siden.

FAQ

Vanlige spørsmål om akne

Akne er en svært vanlig tilstand, særlig i tenårene. Enkelte har svært milde plager og trenger ikke behandling med medikamenter. Andre har mer uttalte eller langvarige plager, noe som kan føre til ubehag, nedsatt livskvalitet og sosial isolasjon. 

Dersom akne gir plager eller er kosmetisk skjemmende kan man forsøke å behandle tilstanden med reseptfri hudvask og rensemidler. Dette får man kjøpt på apotek. 

Om man er usikker på tilstanden, om behandling med reseptfrie medikamenter ikke fører frem eller om man opplever mye ubehag anbefales det at man oppsøker lege. Legen gjør en medisinsk vurdering, gir råd og skriver resept på effektive medikamenter. Legen vil lage en skreddersydd behandlingsplan for deg og vil følge deg opp regelmessig. Dette for å sikre at du får ønsket effekt av behandlingen.
Hvordan fungerer den digitale screeningen for akne?
Du sender informasjon og bilde av din hud, via vårt digitale skjema. En av våre leger vil gå gjennom din bestilling, og du vil få en skreddersydd behandlingsplan og resept.
Hva hvis behandlingen for akne ikke fungerer?
Det er viktig for oss at du får ønsket effekt av behandlingen. Alle som benytter vår tjeneste vil få tilbud om en kontroll etter noen uker, der legen vil vurdere effekt av behandlingen og endre behandling dersom det er nødvendig. Du kan også ta kontakt med våre leger dersom du har spørsmål underveis - både via digitalt skjema og videokonsultasjon.
Får jeg medisinen sendt i posten fra Maja.no?
Medikamentene du får resept hos Maja.no kan hentes på alle apotek, eller du kan få disse tilsendt til nærmeste postkontor.
Er det sikkert at jeg får resept på medisin for akne? 
Dersom du tar kontakt med en av våre leger via Maja.no vil du få resept på medisin mot akne, i tillegg til en skriftlig behandlingsplan og råd.
Må jeg unngå sollys når jeg bruker medisin mot akne?
Ved bruk av medisin mot akne bør som regel sterk soleksponering unngås. Du vil få grundig informasjon om dette når legen skriver resept til deg.
Blir jeg veldig rød av behandlingen?
Noe rødhet i huden kan oppstå mens man bruker medisiner mot akne, men for de fleste medfører ikke dette mye ubehag.
Blir jeg veldig rød av behandlingen?
Noe rødhet i huden kan oppstå mens man bruker medisiner mot akne, men for de fleste medfører ikke dette mye ubehag.
Er dette lovlig? Trenger jeg faktisk ikke å snakke med en lege?
Ja. Dette er både lovlig og trygt. For å kunne sende en resept, er legen avhengig av å vite en del ting om deg.

Denne informasjonen kan du fortelle legen ved et fysisk møte, et videomøte, eller via vår digitale konsultasjon.
Hva er forskjellen på hudpleie med og uten resept?
Noen hudpleiemidler uten resept kan fungere ved milde plager.

Mange hudpleieprodukter som kjøpes uten resept har ikke dokumentert effekt, og dette gjelder særlig produkter som ikke er kjøpt på apotek. Hudpleieprodukter på resept har dokumentert effekt og god sikkerhet, og er generelt mer effektive enn reseptfrie varianter.

Når du bruker et reseptbelagt legemiddel er det viktig at en lege stiller diagnosen og lager en behandlingsplan for deg - dette for at du skal være trygg og få god effekt av medisinene.

Vi kan også hjelpe deg med

Prevensjon

Bestill resept på p-piller og få det sendt rett hjem via nettapotek.
  • Alle typer prevensjon.
  • Forny resept eller få anbefalning.
  • Kvalitetssikres av leger.
  • Bruk resepten via nettapotek eller vanlig apotek.
299,–

Klamydia

Usikker på om du har en kjønnsykdom? Bestill hjemmetest diskré i posten.
  • Klamydia, gonoré og mykoplasma.
  • Diskré hjemmetest.
  • Få råd og behandling.
  • Raskt svar fra laboratorium.
349,–
Mer informasjon

Dykk dypere.