Registrering av blodtrykk

Her kan du registrere blodtrykksverdien slik at våre leger kan ta en vurdering på om ditt blodtrykk er innenfor normalen og om prevensjonsmiddelet trygt kan brukes videre.

Om blodtrykksverdiene dine er normale vil du få svar fra legen og din resept blir klargjort kort tid etter vi har mottatt resultatet. Gjennomsnittlig svartid er 15 minutter i hverdager mellom 8-16.

Dersom blodtrykksverdiene avviker fra normalen vil legen kontakte deg og gi deg tilpasset veiledning videre.

  • Gratis blodtrykksmåling på vitusapotek og enkelte Ditt apotek
  • Avtalt resept klargjøres innen 15 minutter i hverdager 8-16
  • Videolege inkludert (ved behov)
Få rask hjelp
Videolege inkludert
Hent ut på alle apotek
Tilpasset behandlingsplan

Slik fungerer det

Noen prevensjonsmidler (p-piller, p-plaster, p-ring og p-sprøyte) gir økt risiko for hjerte-karsykdom. Derfor må blodtrykket måles før oppstart av slike prevensjonsmidler, og i noen tilfeller kontrolleres underveis og/eller årlig.

Forhøyet blodtrykk hos unge kvinner er sjeldent, men dersom du har blodtrykk som er over 140 (systolisk) og/eller 90 (diastolisk) skal du ikke bruke p-sprøyte eller kombinasjonspreparater.

Ved forhøyet blodtrykk (blodtrykk over 140/90) kan du ta kontakt med en av våre leger for en anbefaling.

Her kan du måle blodtrykket ditt:

  • Gratis i alle Vitusapotek
  • Gratis i utvalgte Ditt Apotek (Aurskog, Dale, Hemsedal, Høyanger, Kjosavik, Løken, Namena, Ryfylke, Sandviken og Sterneapotek Glasmagasinet, Svinesundparken, Ullevål Hageby)
  • Boots Apotek og Apotek 1.
  • På helsestasjon, hos fastlegen eller på annet legekontor

Fyll ut skjema for blodtrykksverdier

Legen kontrollerer verdiene

Få resept innen 15 minutter

Ved normalt blodtrykk, vil resept og informasjon fra legen bli klargjort i løpet av 15 minutter mellom 8-16 i hverdager.

Våre leger

Medisinsk ansvarlig lege
Andrea Birketvedt

Andrea er lege og medisinsk ansvarlig i Maja. Andrea har erfaring fra sykehus og som fastlege, og er brennende opptatt av at alle fortjener individuelt tilpasset behandling.

Lege og klinikksjef
Cindy Dahl

Cindy jobber som lege og klinikksjef i Maja. Hun ønsker mer fokus på forskning innenfor kvinnehelse og brenner for å gi oppdatert, tilgjengelig og individuell behandling.

Spørsmål og svar fra dere

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, kan du sende oss en mail på hei@maja.no. Husk bare å ikke sende sensitive opplysninger på e-post.