Bruksanvisninger

Selvtest urinprøve (herre)

Slik tar du klamydiatest med urinprøve. Scroll ned for en utfyllende bruksanvisning.

21. januar 2022Skrevet av: Andrea Birketvedt

Hvordan ta selvtest med urinprøve:

1. Finn frem det gule prøveglasset og fest lappen det står “underliv” på, kontroller at personnummeret stemmer. Hvis det mangler etikett, må du kontakte oss på tlf: 921 17 118 eller sende oss en e-post til hei@maja.no før du sender prøven. Husk at urinprøven hos oss kun er for menn.

2. Du samler opp litt urin i et rent beger eller glass du har hjemme. Du kan også kjøpe rene glass på apoteket. Du bør ikke samle opp for mye urin i glasset/begeret du skal ta prøven fra, for å ikke “tynne ut” prøven - 15-20 ml urin er anbefalt (tilsvarer mengden væske i et halvt drammeglass eller 1-2 spiseskjeer). Det er også anbefalt å ta prøven minst 1 time etter siste vannlating.

3. Overfør urin fra begeret til prøverøret (du kan bruke medfølgende pipette). Væsken i prøverøret som allerede er der, skal bli værende.

4. Fyll opp med urin slik at væskemengden kommer mellom de store strekene. Skru igjen korken godt.

6. Legg prøveglasset med etikett i hvitt hylster (med hvit eller grønn kork) og skru igjen korken på hylsteret.

7. Legg så hylsteret med prøveglasset i den brune konvolutten merket med Fürst. Denne lukkes ved å trekke av toppen av lappen på baksiden av konvolutten (selvklebende mekanisme). Det er svært viktig at konvolutten er godt lukket før du sender den i posten. Konvolutten er ferdig frankert og skal sendes i posten så snart som mulig.

8. En av våre leger tar kontakt med deg så snart prøven er analysert. Dette tar vanligvis opp til en uke fra konvolutten er sendt.

Lyst til å lære mer?