Bruksanvisninger

Selvtest urinprøve (herre)

Slik tar du klamydiatest med urinprøve. Scroll ned for en utfyllende bruksanvisning.

Av Andrea BirketvedtMedisinsk ansvarlig lege hos Maja
Påfør ID-lapp med QR-kode på prøveglasset (gult) slik!

Utstyr i pakken

  1. Bruksanvisning med QR kode til denne siden.
  2. Prøveglass (gult for urinprøve) og pipette.
  3. ID-lapp som vist på bilde over (hvis ID-lapp mangler eller klistres på feil glass så risikerer du at prøven blir kastet).
  4. Transporthylse (hvit med grønn kork) til å beskytte prøveglasset under sending.
  5. Konvolutt som er ferdig frankert til Fürst laboratorium. 

Slik tar du selvtest med urinprøve

(se instruksjonsvideo under)

1. Finn frem det gule prøveglasset og fest ID-lappen det står “urinrør” på (delen med strekkode). Kontroller at personnummeret stemmer. Den delen uten strekkode skal du ikke sende med prøven.

OBS! Dersom du fester ID-lappen på det hvite transportrøret og ikke selve prøveglasset, vil ikke laboratoriet analysere prøven din. Du må også passe på at all væsken som er i testglasset forblir, kontakt kundeservice hvis du er uheldig og søler.

2. Du samler opp litt urin i et rent beger eller glass du har hjemme. Du kan også kjøpe rene glass på apoteket. Samle opp ca. 15-20 ml men helst ikke mer, da det tynner ut urinprøven. Det er også anbefalt å ta prøven minst 1 time etter siste vannlating.

3. Overfør urin fra begeret til det gule prøveglasset (skru korken av og bruk medfølgende pipette til å trekke opp urinen). Væsken i prøverøret som allerede er der, skal bli værende.

4. Fyll opp med urin slik at væskemengden kommer til markert firkant. Skru korken godt igjen. Se instruksjonsvideo lengre ned.

5. Legg prøveglasset med ID-lapp i hvit transporthylse (med hvit eller grønn kork) og skru korken godt igjen. Hvis du søler ut noe av innholdet må du kontakte kundeservice for å eventuelt få tilsendt ny gyldig test.

6. Legg så transporthylsteret med prøveglasset i konvolutten som er ferdig frankert til Fürst. Konvolutten har selvklebende mekanisme, det er svært viktig at den er godt lukket før du sender den med posten. Konvolutten er ferdig frankert og skal sendes på postkontor eller post i butikk så snart som mulig.

7. En av våre leger tar kontakt med deg så snart prøven er analysert (uavhengig av prøvesvar). Dette tar vanligvis 3-7 dager fra konvolutten er sendt. Følg gjerne med selv på furstpasient.no.

PS! Hvis det mangler noe i pakken din, må du kontakte oss på tlf: 921 17 118 eller sende oss en e-post til hei@maja.no før du sender prøven.

Lyst til å lære mer?