Bruksanvisninger

Selvtest underliv

Slik tar du selvtest med pinneprøve fra skjeden. Se informasjon på prøveglasset for hvilken test du skal ta. Klikk deg inn på riktig bruksanvisning og følg stegene.

5. mai 2021Skrevet av: Andrea Birketvedt

1. Finn fram prøveglasset og sørg for at det foreligger etikett på med fødsels- og personnummer. Hvis det ikke er etikett på prøven, må du kontakte oss på tlf: 921 17 118 eller sende oss en e-post til hei@maja.no før du sender prøven.

2. Prøvepinnen skal føres minst 4-5cm opp i skjeden og la den så være der i ca 10 sekunder (se bilde over). Rotér rundt noen ganger mens du trekker pinnen ut langs skjedeveggen.

3. Pinnen skal så i prøveglasset og knekkes av ved den røde streken. Sørg for at væsken holder seg i prøveglasset.

4. Korken skrus så godt igjen.

5. Legg prøveglasset med etikett i hvitt hylster (med hvit eller grønn kork) og skru igjen korken på hylsteret.

6. Legg så hylsteret med prøveglasset i den bryne konvolutten merket med Fürst. Denne lukkes ved å trekke av toppen av lappen på baksiden av konvolutten (selvklebende mekanisme). Det er svært viktig at konvolutten er godt lukket før du sender den i posten. Konvolutten er ferdig frankert og skal sendes i posten så snart som mulig.

7. En av våre leger tar kontakt med deg å snart prøver er analysert. Dette tar vanligvis en uke fra konvolutten er sendt.

Lyst til å lære mer?

Bruksanvisninger

Selvtest rektum

Slik tar du selvtest med pinneprøve fra anus. Se informasjon på prøveglasset for hvilken test du skal ta. Klikk deg inn på riktig bruksanvisning og følg stegene.

Les merLesetid: 2 minutter
Bruksanvisninger

Selvtest urinprøve

Slik tar du selvtest med urinprøve. Se informasjon på prøveglasset for hvilken test du skal ta. Klikk deg inn på riktig bruksanvisning og følg stegene.

Les merLesetid: 2 minutter

Medisinsk ansvarlig lege:
Simen Brynildsen

Legevisitt AS – Hansteens Gate 12, 0253 Oslo. Org.nr. 917491089.

© Copyright 2021 • Tjeneste i samarbeid Legevisitt og Simpleness