Bruksanvisninger

Selvtest rektum

Slik tar du klamydiatest i rektum. Scroll ned for en utfyllende bruksanvisning og videovisning.

Av Andrea BirketvedtMedisinsk ansvarlig lege hos Maja
Påfør ID-lapp med QR-kode på prøveglasset (oransje) slik!

Dette skal medfølge i pakken

  1. Bruksanvisning med QR kode til denne siden.
  2. Oransje prøveglass (til rektum) og bomullspinne. Utløpsdato står på prøveglasset.
  3. ID-lapp med scannekode og informasjon om hvor du skal ta testen (f.eks. "rektum/anus"). Hvis denne klistres på feil så risikerer du at prøven blir kastet.
  4. Transporthylse til å beskytte prøveglasset under sending (hvit med grønn kork).
  5. Konvolutt som er ferdig frankert til Fürst laboratorium.

Kontakt oss dersom det er noe som mangler i pakken din: 921 17 118, på chat eller send en e-post til hei@maja.no.

Slik tar du selvtest fra rektum

(Se instruksjonsvideo under)

1. Finn frem det oransje prøveglasset og fest på ID-lappen merket med rektum/anus (den delen med strekkode). Kontroller personnummeret ditt. Den andre delen av ID-lappen skal ikke brukes.

OBS! Hvis du markerer prøveglasset feil (eller setter lappen på transporthylsen) vil ikke prøven din bli analysert hos laboratoriet.

2. Sett et ben på en stol, og før pinnen noen cm inn i anus som vist i instruksjonsvideoen under. Rotér lett i 5-10 sekunder før du tar pinnen ut.

3. Før pinnen ned i prøveglasset og knekk av ved markert linje. Pass på at væsken forblir i glasset og skru deretter korken godt igjen. Hvis du søler ut noe av innholdet må du kontakte kundeservice for å eventuelt få tilsendt ny gyldig test.

4. Legg prøveglasset med påklistret ID-lapp i hvitt transporthylse (med hvit eller grønn kork) og skru igjen korken godt. Husk at transporthylsen og vedlagt konvolutt ikke trenger noen merking.

5. Legg deretter transporthylsteret i medfulgt konvolutt som er ferdig frankert til Fürst. Denne kan leveres til post i butikk eller på postkontor.

6. En av våre leger tar kontakt med deg så snart prøven er ferdig analysert (alle får prøvesvaret tilsendt gjennom helseboka.no uavhengig av om det er positivt eller negativt). Dette tar vanligvis 2-5 virkedager fra konvolutten er sendt til laboratoriet, men kan ta lengre tid avhengig av postens leveranse. Dersom du ønsker å følge med på prøvesvaret selv kan dette gjøres på furstpasient.no.

OBS! Dersom du fester ID-lappen på det hvite transportrøret og ikke selve prøveglasset, vil ikke laboratoriet analysere prøven din. Du må også passe på at all væsken som er i testglasset forblir, kontakt kundeservice hvis du er uheldig og søler.

Har du fortsatt spørsmål etter å ha lest denne bruksanvisningen? Kontakt oss på chat eller hei@maja.no <3

Lyst til å lære mer?