Bruksanvisninger

Selvtest rektum

Slik tar du klamydiatest i rektum. Scroll ned for en utfyllende bruksanvisning og videovisning.

21. januar 2022Skrevet av: Andrea Birketvedt

Hvordan ta selvtest fra rektum:

1. Finn frem det oransje prøveglasset og fest lappen det står “rektum” på, kontroller at personnummeret stemmer. Hvis det mangler etikett, må du kontakte oss på tlf: 921 17 118 eller sende oss en e-post til hei@maja.no før du sender prøven. Husk at urinprøven hos oss kun er for menn.

2. Sett et ben på en stol, og før pinnen noen cm inn i anus som vist på illustrasjonen over. Rotér lett i 5-10 sekunder før du tar pinnen ut.

3. Pinnen skal deretter i prøveglasset og knekkes av ved den røde streken. Sørg for at væsken i prøveglasset ikke blir sølt ut. Skru korken godt på igjen.

4. Legg prøveglasset med etiketten i hvitt transporthylster (med hvit eller grønn kork) og skru igjen korken på hylsteret.

5. Legg så hylsteret med prøveglasset i den brune konvolutten merket med Fürst. Dra av beskyttelsen over klisteret og sørg for at den blir godt lukket før du sender den med posten. Konvolutten er ferdig frankert og skal sendes i posten så snart som mulig (kan også legges i postens røde postkasser).

7. En av våre leger tar kontakt med deg så snart prøven er analysert (alle får prøvesvaret tilsendt gjennom helseboka.no uavhengig av om det er positivt eller negativt). Dette tar vanligvis 2-5 virkedager fra konvolutten er sendt.

Lyst til å lære mer?