Bruksanvisninger

Selvtest hals

Slik tar du klamydiatest i hals. Scroll ned for en utfyllende bruksanvisning.

Av Andrea BirketvedtMedisinsk ansvarlig lege hos Maja
Påfør ID-lapp med QR-kode på prøveglasset (oransje) slik!

Dette skal følge med i pakken

  • Bruksanvisning med QR kode til denne siden.
  • Oransje prøveglass (til halsen) og bomullspinne. Utløpsdato står på prøveglasset.
  • ID-lapp som vist på bildet over (hvis den klistres på feil glass så risikerer du at prøven blir kastet).
  • Transporthylse til å beskytte prøveglasset under sending (hvit med grønn kork).
  • Konvolutt som er ferdig frankert til fürst laboratorium.

Kontakt oss dersom det er noe som mangler i pakken din: 921 17 118, chat eller send en e-post til hei@maja.no.

Slik tar du selvtest fra halsen

1. Finn frem det oransje prøveglasset og fest på ID-lappen merket “hals” på (den delen med strekkode). Kontroller at personnummeret stemmer. Den delen uten QR-kode skal du ikke sende med prøven.

OBS! Dersom du fester ID-lappen på det hvite transportrøret og ikke selve testglasset, vil ikke laboratoriet analysere prøven din. Du må også passe på at all væsken som er i prøveglasset forblir, kontakt kundeservice hvis du er uheldig og søler.

2. Prøver bør tas foran speilet i et rom med godt lys. Ta ut pinnen fra pakken, og len hodet bakover. Gap høyt opp. Pinnens hvite ende skal gnis mot bakre svelgevegg og deretter gnis raskt og bestemt mot tonsillene(mandlene). Mandlene vil ikke alltid være godt synlige, men det gjør ingenting så lenge pinnen gnis mot området i halsen der de befinner seg. Prøv å unngå å komme bort i tungen, siden av munnen og tennene. Se illustrasjonsbilde.

3.
Bommulspinnen skal så over i prøveglasset og knekkes av ved den markerte streken. Sørg for at væsken holder seg i prøveglasset og skru korken godt igjen.

4. Legg prøveglasset med etikett i hvitt hylster (med hvit eller grønn kork) og skru igjen korken på hylsteret. Husk at transporthylsen og brun konvolutt ikke trenger merking.

5. Legg så transporthylsen med prøveglasset i konvolutten som er ferdig frankert til Fürst. Konvolutten har selvklebende mekanisme, det er svært viktig at den er godt lukket før du sender den med posten. Konvolutten er ferdig frankert og skal sendes på postkontor eller post i butikk så snart som mulig.

6. En av våre leger tar kontakt med deg så snart prøven er analysert (uavhengig av prøvesvar). Dette tar vanligvis 3-7 dager fra konvolutten er sendt. Følg gjerne med selv på furstpasient.no

PS! Hvis det mangler noe i pakken din eller noe har skjedd med utstyret, må du kontakte oss på tlf: 921 17 118 eller sende oss en e-post til hei@maja.no før du sender prøven.

Lyst til å lære mer?