Bruksanvisninger

Selvtest hals

Slik tar du klamydiatest i hals. Scroll ned for en utfyllende bruksanvisning.

21. januar 2022Skrevet av: Andrea Birketvedt

Hvordan ta selvtest fra halsen:

1. Finn frem det oransje prøveglasset og fest lappen det står “oransje” på, kontroller at personnummeret stemmer. Hvis det mangler etikett, må du kontakte oss på tlf: 921 17 118 eller sende oss en e-post til hei@maja.no før du sender prøven.

2. Prøver bør tas foran speilet i et rom med godt lys. Ta ut pinnen fra pakken, og len hodet bakover. Gap høyt opp. Pinnens hvite ende skal gnis mot bakre svelgevegg og deretter gnis raskt og bestemt mot tonsillene(mandlene). Mandlene vil ikke alltid være godt synlige, men det gjør ingenting så lenge pinnen gnis mot området i halsen der de befinner seg. Se illustrasjonsbilde over.

Pinneprøven skal tas ut 2 ganger med samme pinne - en gang mot mandlene på høyre side og en gang mot mandlene på venstre side. Prøv å unngå å komme bort i tungen, siden av munnen og tennene. Du kan gjerne bruke tungepatelen som medfølger for å trykke ned tungen mens du tar testen.

3. Pinnen skal så i prøveglasset og knekkes av ved den røde streken. Sørg for at væsken holder seg i prøveglasset.

4. Korken skrus på godt igjen.

5. Legg prøveglasset med etikett i hvitt hylster (med hvit eller grønn kork) og skru igjen korken på hylsteret.

6. Legg så hylsteret med prøveglasset i den brune konvolutten merket med Fürst. Denne lukkes ved å trekke av toppen av lappen på baksiden av konvolutten (selvklebende mekanisme). Det er svært viktig at konvolutten er godt lukket før du sender den i posten. Konvolutten er ferdig frankert og skal sendes i posten så snart som mulig.

7. En av våre leger tar kontakt med deg så snart prøven er analysert. Dette tar vanligvis en uke fra konvolutten er sendt.

Lyst til å lære mer?