Herpes i underlivet

Har du tidligere fått diagnosen herpes i underlivet, og har samme symptomer som ved sist utbrudd?

Her kan du gjennomføre en digital legekonsultasjon for å få rask hjelp, råd og behandling.

  • Diskré og trygg tjeneste
  • Gjennomsnittlig svartid er ca. 15 minutter (ved stor pågang kan noe lenger behandlingstid forventes)
  • Få råd og tilpasset behandling fra lege
  • Videolege inkludert (ved behov)

Hvis vi ikke kan hjelpe deg, betaler du ikke for konsultasjonen

Få rask hjelp
Videolege inkludert
Hent ut på alle apotek
Tilpasset behandlingsplan

Slik fungerer det

Herpes regnes som en av de vanligste kjønnssykdommene i Norge, og er den vanligste årsaken til sår i underlivet. Hvis man blir smittet med en slik infeksjon vil viruset ligge latent i kroppen resten av livet. Noen får aldri utbrudd, mens andre kan oppleve flere residivutbrudd senere. Denne tjenesten egner seg for de som har fått diagnosen tidligere og opplever symptomer på nytt utbrudd.

Det er dessverre ingen medisin som helbreder denne sykdommen eller fjerner viruset fra kroppen, men det finnes behandling som kan korte ned på sykdomsforløpet og dempe utbruddene hvis man starter tidlig nok (innen 48 timer fra første symptom).

Herpes betraktes som en av de vanligste kjønnssykdommene i Norge og er den vanligste årsaken til sår i underlivet. Etter smitte vil viruset forbli latent i kroppen resten av livet. Mens noen aldri opplever utbrudd, kan andre oppleve gjentatte residivutbrudd senere. Denne tjenesten er egnet for de som tidligere har fått diagnosen og opplever symptomer på et nytt utbrudd.

Det finnes dessverre ingen kur for denne sykdommen eller mulighet til å fjerne viruset fra kroppen. Imidlertid finnes det behandlinger som kan forkorte sykdomsforløpet og lindre symptomer hvis de startes tidlig nok (innen 48 timer fra første symptom).

Start en digital konsultasjon

Start dialog med legen ved å svare på spørsmål om deg og din helse.

Legen vurderer din situasjon

Legen foretar en helhetlig vurdering og tilpasser behandlingen etter behov. Du vil motta grundig informasjon, råd og mulighet for oppfølging.

Få tilpasset behandling og veiledning

Gjennomsnittlig svartid er ca. 15 minutter. Ved stor pågang kan noe lenger behandlingstid forventes. Svar garanteres alltid innen neste virkedag kl. 15.

Våre leger

Medisinsk ansvarlig lege
Andrea Birketvedt

Andrea er lege og medisinsk ansvarlig i Maja. Andrea har erfaring fra sykehus og som fastlege, og er brennende opptatt av at alle fortjener individuelt tilpasset behandling.

Lege og klinikksjef
Cindy Dahl

Cindy jobber som lege og klinikksjef i Maja. Hun ønsker mer fokus på forskning innenfor kvinnehelse og brenner for å gi oppdatert, tilgjengelig og individuell behandling.

Spørsmål og svar fra dere

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, kan du sende oss en mail på hei@maja.no. Husk bare å ikke sende sensitive opplysninger på e-post.

Artikler fra bloggen

Underlivet

Hva er cyster på eggstokkene?

Noen får kanskje høre at de har cyster på eggstokkene som en tilfeldig bisetning hos gynekologen uten at de merker noe til det, mens andre er plaget med sterke smerter på grunn av akkurat dette. Hva vil det si å ha cyster på eggstokkene?

Les merLesetid: 2 minutter