Seksualhelse

Kan jeg utsette, eller hoppe over mensen?

Mange har spurt oss om det er farlig å utsette eller hoppe over mensen. Les svaret i denne artikkelen, og finn ut hvordan du kan utsette besøket fra tante rød.

5. mai 2020Skrevet av: Andrea Birketvedt

Det er ikke farlig å hoppe over mensen. Hvis du bruker p-piller av kombinasjonstypen, p-ring eller p-plaster, kan du bruke prevensjonen til å utsette eller hoppe over menstrusjonen. Dette er helt trygt å gjøre, og medfører ikke dårligere beskyttelse mot graviditet.

Kan jeg utsette mensen hvis jeg ikke bruker p-piller?

Ja. Hvis du ikke allerede bruker hormonell prevensjon, kan du ta en spesiell type hormonpiller, Primolut, i inntil 14 dager for å utsette menstruasjonen.

Hvilke p-piller gjør at jeg kan hoppe over mensen?

Hvis du bruker et rent gestagenpreparat som prevensjon som eksempelvis gestagenpiller/minipiller (Cerazette, Conludag, Desogestrel Orifarm, Vinelle) eller p-stav, kan de overnevnte hormonpillene Primolut også være et alternativ for deg. Samtidig bruk av vanlige p-piller (kombinasjonspiller) er også en mulighet.

Lyst til å lære mer?

Seksualhelse

En ny måte å ta prevensjon!

Visste du at du ikke trenger å ta pauser når du bruker p-piller, p-ring eller p-plaster? Forskning viser at såkalt kontinuerlig bruk er et like godt og trygt alternativ som den vanlige sykliske bruken, og i tillegg slipper du å ha menstruasjon!

Les merLesetid: 3 minutter

Medisinsk ansvarlig lege:
Simen Brynildsen

Legevisitt AS – Nydalen allé 17, 0484 Oslo. Org.nr. 917491089.

© Copyright 2021 • Tjeneste i samarbeid Legevisitt og Simpleness