Urinveisinfeksjon

  • Gjennomsnittlig svartid på 15 minutter alle hverdager 8-16
  • Få råd og tilpasset behandlingsplan
  • Hent ut på alle apotek
  • Videolege inkludert (ved behov)

Kan vi ikke hjelpe, betaler du ingenting.

Få rask hjelp
Videolege inkludert
Hent ut på alle apotek
Tilpasset behandlingsplan

Slik fungerer det

Her kan du gjennomføre en digital legekonsultasjon for å få legehjelp, råd og behandling mot urinveisinfeksjon. Gjennomsnittlig svartid er 15 minutter alle hverdager 08-16 og som regel kortere.

Urinveisinfeksjon er noe mange kvinner opplever fra tid til annen. Årsaken er som regel bakterier som spres fra urinrøret opp til urinblæren, og gir plagsomme symptomer som svie når du tisser, vannlatingstrang og hyppig vannlating.

Som regel er dette en ukomplisert infeksjon som kan gå over uten behandling, hos de fleste kvinner. Det kan hjelpe å drikke rikelig med vann, unngå å fryse, og ha gode vannlatingsvaner, som å late vannet når behovet melder seg. Man kan forsøke å gjøre dette i noen dager dersom man ikke har sterke plager. Dette gjelder imidlertid ikke hvis man er gravid, har underliggende sykdom som gir risiko for alvorlig urinveisinfeksjon eller er usikker på diagnosen. Da bør lege oppsøkes raskt for behandling.

I noen tilfeller vil ikke rådene over hjelpe eller man har så sterke plager at de ikke fører frem, og da kan en antibiotikakur forkorte sykdomsperioden og gi raskere lindring av symptomene.

Maja.no følger de nasjonale retningslinjene for antibiotikabruk ved urinveisinfeksjon:

- Maja.no etterlever alltid de nasjonale retningslinjene for antibiotikabruk

- Maja.no har den strengeste forskrivningspraksisen i klassen

- Løsningen på Maja.no gir kvalitetssikret og utfyllende informasjon til alle pasienter

- Vent-og-se resept på antibiotika benyttes alltid når tilstanden tillater det, og pasienten får grundig informasjon om alternative behandlingsmetoder

- Maja.no gir oppdatert informasjon om UVI, forebygging av UVI og antibiotikaresistens på hjemmesidene og i informasjonsskriv til våre pasienter

Les mer om antibiotikaresistens her.

Start en digital konsultasjon

Begynn dialog med legen ved å svare på spørsmål om deg og din helse.

Legen vurderer din situasjon

Etter den digitale konsultasjonen vil våre erfarne leger gjøre en helhetlig vurdering for å gi deg den beste medisinske behandlingen, effektivt og trygt.

Få tilpasset behandling og veiledning

Våre leger har en gjennomsnittlig svartid på 15 minutter, alle hverdager mellom 8-16.

Våre leger

Medisinsk ansvarlig lege
Andrea Birketvedt

Andrea er lege og medisinsk ansvarlig i Maja. Andrea har erfaring fra sykehus og som fastlege, og er brennende opptatt av at alle fortjener individuelt tilpasset behandling.

Lege og gründer
Michael Kumar

Michael Kumar er utdannet lege, og er en av gründerne bak Maja.no. Dr. Kumar har bred erfaring fra både legevakt og allmennpraksis, og er driftssjef i Maja. Jeg er veldig glad for at våre tjenester er effektive og tidsbesparende - både for pasient og lege, sier Dr. Kumar.

Spørsmål og svar fra dere

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, kan du sende oss en mail på hei@maja.no. Husk bare å ikke sende sensitive opplysninger på e-post.

Artikler fra bloggen

Seksualhelse

Hva er hormonet AMH?

Kvinner blir født med et gitt antall egganlegg, og dette antallet avtar gradvis gjennom hele livet. Når kvinner når puberteten, begynner noen av eggene å modne og bli frigjort hver menstruasjonssyklus. Med tiden blir antallet og kvaliteten på eggene redusert, og dette er en naturlig del av aldringsprosessen. AMH er et hormon som kan estimere ditt “egglager”.

Les merLesetid: 2 minutter
Seksualhelse

Mensensmerter

Hvor sterke mensensmerter hver enkelt kvinne har er variert og avhenger av mange faktorer.  Når en menstruasjon er smertefull vil det på legespråket kalles “dysmenoré”. Hvorfor har vi vondt og hva hjelper egentlig mot mensensmerter?

Les merLesetid: 2 minutter