Urinveisinfeksjon

Her kan du gjennomføre en digital legekonsultasjon for å få vurdering, råd og behandling mot urinveisinfeksjon. Gjennomsnittlig svartid er ca. 15 minutter. Ved stor pågang kan noe lenger behandlingstid forventes.

  • Gjennomsnittlig svartid er ca. 15 minutter
  • Få råd og tilpasset behandling fra lege
  • Hent ut på alle apotek
  • Videolege inkludert (ved behov)

Kan vi ikke hjelpe, betaler du ingenting.

Få rask hjelp
Videolege inkludert
Hent ut på alle apotek
Tilpasset behandlingsplan

Slik fungerer det

Her kan du gjennomføre en digital legekonsultasjon for å få hjelp, råd og behandling mot urinveisinfeksjon. Gjennomsnittlig svartid er ca. 15 minutter. Ved stor pågang kan noe lenger behandlingstid forventes. Vi garanterer alltid svar innen neste virkedag kl. 15.

Urinveisinfeksjon er vanlig blant kvinner og skyldes vanligvis bakterier som sprer seg fra urinrøret til urinblæren, noe som resulterer i plagsomme symptomer som svie ved vannlating, hyppig trang til å tisse og hyppig vannlating.

For mange kvinner er dette en ukomplisert infeksjon som kan gå over uten behandling. Drikke rikelig med vann, og ha gode vannlatingsvaner, som å tisse når behovet oppstår, kan være til hjelp i noen dager hvis symptomene ikke er alvorlige.

Dette gjelder imidlertid ikke hvis du er gravid, har underliggende sykdommer som øker risikoen for alvorlig infeksjon, eller er usikker på diagnosen. I slike tilfeller bør du oppsøke lege raskt for behandling.

I noen tilfeller vil ikke disse tiltakene være tilstrekkelige, eller plagene kan være sterke, og da kan en antibiotikabehandling bidra til å forkorte sykdomsperioden og gi raskere lindring.

Maja.no følger de nasjonale retningslinjene for antibiotikabruk ved urinveisinfeksjon:

- Maja.no etterlever alltid de nasjonale retningslinjene for antibiotikabruk

- Løsningen på Maja.no gir kvalitetssikret og utfyllende informasjon til alle pasienter

- Vent-og-se resept på antibiotika benyttes alltid når tilstanden tillater det, og pasienten får grundig informasjon om alternative behandlingsmetoder

- Maja.no gir oppdatert informasjon om UVI, forebygging av UVI og antibiotikaresistens på våre nettsider og i informasjonsmateriell til våre pasienter

Les mer om antibiotikaresistens her.

Start en digital konsultasjon

Start dialog med legen ved å svare på spørsmål om deg og din helse.

Legen vurderer din situasjon

Legen foretar en helhetlig vurdering og tilpasser behandlingen etter behov. Du vil motta grundig informasjon, råd og mulighet for oppfølging.

Få tilpasset behandling og veiledning

Gjennomsnittlig svartid er ca. 15 minutter. Ved stor pågang kan noe lenger behandlingstid forventes. Svar garanteres alltid innen neste virkedag kl. 15.

Våre leger

Medisinsk ansvarlig lege
Andrea Birketvedt

Andrea er lege og medisinsk ansvarlig i Maja. Andrea har erfaring fra sykehus og som fastlege, og er brennende opptatt av at alle fortjener individuelt tilpasset behandling.

Lege og gründer
Michael Kumar

Michael Kumar er utdannet lege, og er en av gründerne bak Maja.no. Dr. Kumar har bred erfaring fra både legevakt og allmennpraksis, og er driftssjef i Maja. Jeg er veldig glad for at våre tjenester er effektive og tidsbesparende - både for pasient og lege, sier Dr. Kumar.

Spørsmål og svar fra dere

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, kan du sende oss en mail på hei@maja.no. Husk bare å ikke sende sensitive opplysninger på e-post.

Artikler fra bloggen

Seksualhelse

Hva er hormonet AMH?

Kvinner blir født med et gitt antall egganlegg, og dette antallet avtar gradvis gjennom hele livet. Når kvinner når puberteten, begynner noen av eggene å modne og bli frigjort hver menstruasjonssyklus. Med tiden blir antallet og kvaliteten på eggene redusert, og dette er en naturlig del av aldringsprosessen. AMH er et hormon som kan estimere ditt “egglager”.

Les merLesetid: 2 minutter
Seksualhelse

Mensensmerter

Hvor sterke mensensmerter hver enkelt kvinne har er variert og avhenger av mange faktorer.  Når en menstruasjon er smertefull vil det på legespråket kalles “dysmenoré”. Hvorfor har vi vondt og hva hjelper egentlig mot mensensmerter?

Les merLesetid: 2 minutter